Ga naar hoofdinhoud

Hutspot race 2024

Op zondag 10 maart werd het schaatsseizoen traditioneel afgesloten met de jaarlijkse hutspot race. Het was een prachtige dag met een grote opkomst, waarbij schaatsliefhebbers van alle leeftijden samenkwamen om deel te nemen aan dit geliefde evenement.

Terwijl de zon vriendelijk scheen en een zacht briesje door de lucht streek, verzamelden zich enthousiaste deelnemers bij de ijsbaan. De sfeer was gevuld met opwinding en verwachting, maar ook met een gevoel van verbondenheid. Familieleden en vrienden moedigden elkaar aan, terwijl de spanning voor de komende races voelbaar was.

Na een korte opening, waarbij de vlag van de nieuwe gemeente waar Ferwert vanaf heden onder valt werd uitgereikt, klonk het startsein. Met een mengeling van vastberadenheid en vreugde begonnen de schaatsers aan hun race rond de baan. De jongste deelnemers gleden met speels gemak over het ijs, terwijl de oudere rijders hun ervaring en techniek lieten zien.

Na de individuele ritten was het grote moment daar: De Hutspotmarathons! Van klein tot groot zetten de rijders hun beste beentje voor. De spanning was voelbaar en het publiek moedigde de deelnemers luidkeels aan. Met elke ronde die voorbijging, groeide de intensiteit van de races. Strijd werd geleverd, records werden gebroken en vriendschappen werden gesmeed op het ijs.

Na de marathons was het tijd voor de packraces, waarbij de rijders in groepen de strijd met elkaar aangingen om als eerste over de finish te komen. Dit zorgde voor een extra dosis adrenaline en competitie, wat de sfeer nog meer verhoogde. Deelnemers werkten samen, tactieken werden besproken en de wil om te winnen was voelbaar in elke bocht.

Nadat de packraces waren afgelopen, stroomde iedereen richting het middenterrein voor de prijsuitreiking. Hier kwam bij iedereen de vraag naar boven: wie worden er clubkampioen en wie nemen de emmers hutspot mee naar huis? Een lichte nervositeit hing in de lucht terwijl de deelnemers zich verzamelden, in afwachting van de uitslagen.

Een aantal rijders was verrast toen ze te horen kregen dat ze naar het podium mochten om hun medaille op te halen. De clubkampioenen werden met luid applaus ontvangen en kregen hun welverdiende prijzen uitgereikt. De spanning maakte plaats voor vreugde en trots terwijl de winnaars straalden op het podium. Ze waren niet alleen de snelsten op het ijs, maar ook de helden van de dag.

De clubkampioenen kregen een mooie emmer hutspot mee naar huis, die ze met hun familie en vrienden konden delen. Deze traditionele lekkernij symboliseerde niet alleen hun prestaties op het ijs, maar ook de gemeenschap en vriendschap die het schaatsen met zich meebrengt. Het was een herinnering aan een dag vol plezier, uitdagingen en onvergetelijke momenten.

Het was een spectaculair einde van een hele mooie laatste schaatsdag, waarbij iedereen met een glimlach op het gezicht naar huis ging. Terwijl de zon langzaam onderging en de laatste schaatsers de baan verlieten, bleef de herinnering aan deze dag levendig in de harten van de deelnemers. Ze keken al uit naar het volgende schaatsseizoen, waar nieuwe avonturen en uitdagingen op hen wachtten.

Graag wil ik de Ferwerter IISClub bedanken voor het organiseren van deze geweldige wedstrijd.
Mocht je een foto’s uit deze of een andere collectie willen bestellen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je zelf een passie die je wilt laten vastleggen, dan helpen wij hier ook graag bij.

Shot By NdeJ Logo

Over mij

Bij Shot By NdeJ vindt onze passie haar oorsprong in de sport, geïnspireerd door de betrokkenheid bij verschillende sportieve activiteiten.

Mijn werk

Of het nu gaat om een wedstrijd of een evenement, wij staan klaar om onvergetelijke momenten vast te leggen.

Contact

Back To Top