Ga naar hoofdinhoud

Shorttrack training ITC Leeuwarden

Vroeg in de ochtend van donderdag 22 februari verzamelden de talentvolle schaatsers van ITC Leeuwarden zich op de Elfstedenhal. Onder leiding van de gedreven trainer Douwe Brouwer stonden ze klaar voor een intensieve training. De groep bestond uit een mix van langebaanschaatsers en shorttrackers, die allen gemotiveerd waren om te werken aan hun techniek en conditie.

Tijdens de training kregen de rijders diverse oefeningen voorgeschoteld die hen uitdaagden om hun grenzen te verleggen. Ze werkten aan hun bochtentechniek, snelheid en uithoudingsvermogen. Douwe Brouwer had verschillende opdrachten bedacht waardoor de rijders hun techniek in verschillende situaties konden oefenen.

Om de bochtentechniek te verbeteren, deden de rijders een oefening met een touw. Het touw hielp hen om de optimale hoek te vinden en hun lichaamshouding te corrigeren.
De schaatsers oefenden ook diverse startoefeningen, waaronder een oefening in duo’s. Bij deze oefening hielp de achterste rijder de voorste rijder afremmen, waardoor de voorste rijder maximale kracht kon leveren tijdens de start.

De training was niet alleen gericht op prestatie, maar ook op plezier. Er was ruimte voor creativiteit en de rijders werden gestimuleerd om op een nieuwe manier naar het schaatsen te kijken. Douwe Brouwer zorgde voor een ontspannen sfeer en moedigde de rijders aan om elkaar te helpen en te motiveren.

De training van 22 februari was naar mijn idee een waardevolle ervaring voor alle rijders. Ze leerden nieuwe vaardigheden, verlegden hun grenzen en maakten plezier. De training was een mooie illustratie van de kracht van teamwork, toewijding en plezier in de sport.

Tot slot wil ik Douwe Brouwer bedanken voor de inspirerende training en de kans om deze op beeld vast te leggen.

Mocht je een foto’s uit deze of een andere collectie willen bestellen,, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je zelf een passie die je wilt laten vastleggen, dan helpen wij hier ook graag bij.

Shot By NdeJ Logo

Over mij

Bij Shot By NdeJ vindt onze passie haar oorsprong in de sport, geïnspireerd door de betrokkenheid bij verschillende sportieve activiteiten.

Mijn werk

Of het nu gaat om een wedstrijd of een evenement, wij staan klaar om onvergetelijke momenten vast te leggen.

Contact

Back To Top